ЕМ сопирачки со применети пролетни серии REB05

ЕМ сопирачки со применети пролетни серии REB05

Производите со големи димензии од серијата REB05 се електромагнетни сопирачки со прицврстување на пружина и суво триење, со сигурни сили на сопирање и задржување.Тие се широко користени во различни прилики за сопирање при задржување и забавување.

Електромагнетните сопирачки REACH се направени од висококвалитетни материјали за триење и го интегрираат нашиот сопствен уред за амортизација за намалување на бучавата и оптимизиран дизајн на електромагнетни кола.Имаме неколку патени доделени на REACH и постигнуваме економичен, долг животен век и низок шум, итн.


Детали за производот

Ознаки на производи

Работни принципи

Кога статорот е исклучен, пружината генерира сили врз арматурата, а потоа компонентите на дискот за триење ќе бидат затегнати помеѓу арматурата и прирабницата за да генерираат вртежен момент на сопирање.Во тоа време, се создава јаз Z помеѓу арматурата и статорот.

Кога треба да се ослободат сопирачките, статорот треба да се поврзе со еднонасочна моќност, а потоа арматурата ќе се движи до статорот со електромагнетна сила.Во тоа време, арматурата ја притисна пружината додека се движи и компонентите на дискот за триење се ослободуваат за да се откачи сопирачката.

Карактеристики

Номинален напон на сопирачката (VDC): 24V,45V,96V,103V,170, 180V,190V,205V.
Прилагодлив на различни мрежни напон (VAC): 42~460V
Опсег на вртежен момент на сопирање: 4~125N.m
Ефикасна, компактна структура
Лесно монтирање
Сертифициран од националниот надзор на квалитетот на машините за подигање и транспортирање и тест за тип на инспекциски центар
Со избирање на различни модули, највисокото ниво на заштита може да достигне до lp65

Апликации

● Мотор за сопирање
● Столарски машини
● Автоматска технологија
● Мотор со менувач
● Серво мотор
● Градежни машини
● Машини за пакување
● Опрема за дигање
● Електрично возило
● Електричен скутер


Напишете ја вашата порака овде и испратете ни ја