ЕМ сопирачки со применети пролетни серии REB04

ЕМ сопирачки со применети пролетни серии REB04

Електромагнетните сопирачки со примена на пролет од серијата REB04 се електромагнетни сопирачки со активирање на пружина и со суво триење (се ослободуваат кога се напојувани и сопираат кога се исклучуваат).Сопирачките се користат како држачка и работна сопирачка.Сопирачката со пружина на серијата Reach REB 04 е стандарден производ за универзална употреба.Поради својата модуларност, оваа сопирачка се користи во широк опсег на индустриски сектори со посебни барања.

Долготрајната верзија на оваа пружинска сопирачка гарантира извонредна издржливост при особено ниски трошоци за животниот циклус.Пролетните сопирачки може да се користат во системот како сопирачка за паркирање, работна сопирачка и голема брзина итна сопирачка.


Детали за производот

Ознаки на производи

Работни принципи

Кога статорот е исклучен, пружината генерира сили врз арматурата, а потоа компонентите на дискот за триење ќе бидат затегнати помеѓу арматурата и прирабницата за да генерираат вртежен момент на сопирање.Во тоа време, се создава јаз Z помеѓу арматурата и статорот.

Кога треба да се ослободат сопирачките, статорот треба да се поврзе со еднонасочна моќност, а потоа арматурата ќе се движи до статорот со електромагнетна сила.Во тоа време, арматурата ја притисна пружината додека се движи и компонентите на дискот за триење се ослободуваат за да се откачи сопирачката.

Карактеристики на производот

Номинален напон на сопирачката (VDC): 24V,45V,96V,103V,170, 180V,190V,205V.
Прилагодлив на различни мрежни напон (VAC): 42~460V
Опсег на вртежен момент на сопирање: 3~1500N.m
Со избирање на различни модули, највисокото ниво на заштита може да достигне до lp65
Дизајн на модули за да се задоволат различните барања на апликациите
Брза и лесна инсталација
Ниско одржување: долги, отпорни на абење водилки/глави на роторот со докажани инволутни заби
Брза испорака со различни модели

Модуларен дизајн

Сопирачките од типот А и типот Б можат да ги задоволат различните барања на клиентите со користење на различни додатоци

Модуларен дизајн

Апликации

● Механизам за подигање на кула кран
● Мотор за сопирање
● Опрема за дигање
● Објекти за складирање
● Мотор со менувач
● Механички паркинг гаража
● Градежни машини
● Машини за пакување
● Столарски машини
● Автоматска тркалачка порта
● Опрема за контрола на вртежниот момент на сопирање
● Електрично возило
● Електричен скутер

Преземање на технички податоци


Напишете ја вашата порака овде и испратете ни ја